Επιλέξτε γλώσσα:

discover

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

  • axiotheata01
  • axiotheata02
  • axiotheata01
  • axiotheata02

Η Μήλος είναι νησί για όλους! Καλύπτει κάθε είδος τουρισμού και προσφέρει μοναδικές αναμνήσεις!

Από τα πιο γνωστά αξιοθέατα της Μήλου είναι το Σαρακήνικο.Φημισμένο και ξακουστό σε όλον τον κόσμο ως ένα κομμάτι σελήνηςπάνω στη Γη! Βρίσκεται στη βόρεια πλευρά της Μήλου, πήρε το όνομά του από τους Σαρακηνούς πειρατές και αποτελεί ένα από τα πιο φωτογραφημένα μέρη της Ελλάδας. Επιλέγεται φανατικά για φωτογραφίες γάμου και όχι άδικα αφού κατά καιρούς πολλές από αυτές έχουν βραβευτεί σε παγκόσμιους διαγωνισμούς. Αν είστε ερωτευμένοι, μην παραλείψετε να γράψετε τον έρωτά σας στα βράχια από κιμωλία και να ευχηθείτε να κρατήσει για πάντα! Να περιμένετε ένα άγριο τοπίο, χωρίς πράσινο αλλά με πολύ φως. Περπατάς και νιώθεις για λίγο σαν τον Neil Armstrong!Επισκεφθείτε το για κολύμπι αλλά και στο ηλιοβασίλεμα ή ακόμη καλύτερα μια νύχτα με πανσέληνο και τα χρώματα που παίρνουν οι ηφαιστειακοί βράχοι θα σας μαγέψουν!

Το Κλέφτικο… τα Μετέωρα της θάλασσας, είναι ένα άλλο ιδιαίτερο αξιοθέατο που θα βρείτε μόνο στη Μήλο! Προσβάσιμο δια θαλάσσης, βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού και αποτελεί ένα σύμπλεγμα ηφαιστειακών βράχων. Παλιό ορμητήριο των πειρατών, με μοναδική μορφολογία που αξίζει να δείτε και να κολυμπήσετε στα γαλαζοπράσινα νερά του, να ανακαλύψετε το βυθό του και να εξερευνήσετε τις σπηλιές του.

Το αρχαιότερο και σημαντικότερο μνημείο της Χριστιανοσύνης βρίσκεται επίσης στη Μήλο και είναι οι Παλαιοχριστιανικές Κατακόμβες! Βρίσκονται στην Τρυπητή, είναι τρεις στο σύνολό τους και αποτελούν ένα δαιδαλώδες σύστημα σπηλαίων 180 μέτρων. Μπορείτε να επισκεφθείτε ένα μέρος τους περπατώντας πάνω σε μία ξύλινη πλατφόρμα και να νιώσετε το δέος που προκαλεί αυτό το μοναδικό μνημείο.

Η παλαιότερη επιχείρηση εξαγωγής θείου σε όλη την Ελλάδα βρισκόταν και αυτή στη Μήλο! Τα θειωρυχεία του Μελά βρίσκονται στο ανατολικό τμήμα της Μήλου σε μια κιτρινωπή από το θείο αμμουδιά. Ανατριχιαστικό θέαμα από τα ερείπια του εργοστασίου και τα εγκαταλελειμμένα μηχανήματα που όμως αξίζει τη βόλτα σας. Μην παραλείψετε να κολυμπήσετε και στην όμορφη παραλία.

Ενδεικτικά μερικά ακόμη αξιόλογα αξιοθέατα της Μήλου είναι: το Αρχαίο Ρωμαϊκό Θέατρο όπου βρέθηκε η Αφροδίτη της Μήλου, το Ενετικό Κάστρο με το αξέχαστο ηλιοβασίλεμα, το γραφικότατο Κλίμα με τα πολύχρωμα σπίτια για τις βάρκες και πολλά πολλά άλλα.

Η Μήλος είναι ένα μεγάλο, υπέροχο και μοναδικό αξιοθέατο που επιβάλλεται να ανακαλύψετε! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να “οργώσετε” τους δρόμους και να αφήσετε την ανθρώπινη περιέργεια να κάνει τη δουλειά της!